Sellin tarina

Vihdin kirkonkylän Selli toimi poliisiasemana 2000-luvun alkuun asti, jolloin tilat jäivät tyhjilleen poliisin siirtyessä Karkkilaan. Kiinteistö siirtyi yksityisomistukseen ja se remontoitiin uudenaikaiseksi majoitustilaksi.

Avajaisissa oli paikalla Matti Nykänen, jonka kanssa Sellin toimitusjohtaja Pentti Hannukainen ja paikallinen poliisi pääsivät samaan kuvaan.

Majoitustoiminta alkoi vuonna 2009. Sellin ikimuistoisiin avajaisiin oli kutsuttu soittamaan – kukapa muukaan kuin itse Matti Nykänen.

Muutama paita muuten painettiin Sellin logolla, Matin kuvalla ja tällä lausahduksella mutta muutoin idea on toistaiseksi jäänyt hyödyntämättä. Kuten kaikki kuitenkin tietävät, huominen on aina tulevaisuutta, joten ehkä tähänkin vielä palataan!

Putkahuoneiden uusi elämä

Alun perin ainoastaan poliisiaseman vanhat toimistotilat kunnostettiin vieraiden käyttöön tarkoitetuiksi huoneiksi.

Joitakin vuosia avajaisten jälkeen Sellin luova ja käsistään kätevä työntekijä Keke alkoi kuitenkin kunnostaa myös vanhoista putkahuoneista majoitustiloja. Nämä vanhat sellit olivat väriltään kirkkaan keltaisia ja täynnä putkaan joutuneiden kaiverruksia, joista suurin osa oli sisällöltään painokelvottomia. Keken työn jälki oli kuitenkin erinomaista: nyt huoneet ovat siistejä ja miellyttävän näköisiä. Toki ikkuna on edelleen pieni ja ovi paksua terästä – riippuu vähän ihmisestä, kokeeko sen vangitsevaksi vai turvalliseksi.

Yksi putka on jätetty alkuperäiseen keltaiseen kuntoonsa, muistoksi menneistä vuosista. Esittelemme sitä mielellämme kaikille Sellin historiasta kiinnostuneille.

architecture, blur, building

Ota Rahat ja juokse

Tiesitkö muuten, että MTV3:n Ota Rahat ja juokse -ohjelman 1. kausi on kuvattu Sellissä? Kolmen hengen huoneistomme muuntautui tuolloin kuulusteluhuoneeksi. Se olikin jännittävä ja salamyhkäinen projekti se! Lisäksi Sellissä on muutaman kerran olleet avoimet ovet Vihdin vuosisatamarkkinoiden aikana. Näitä erikoistilanteita lukuun ottamatta elo Sellissä on erittäin rauhallista. Sellissä viihtyvät kaikki aina työmatkalaisista vakiasukkaisiin ja satunnaisiin vierailijoihin. Merkittävä osa asiakaskunnasta on pitkäaikaismajoittujia.

Scroll to Top